Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pretresi na području Bijeljine, Zvornika i Tuzle

Preuzmite sliku

Provodeći kontinuirane mjere na sprječavanju prekograničnog organiziranog kriminala, pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine danas provode operativnu akciju kodnog naziva ”Štek”, u suradnji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, tijekom koje je uhićeno šestero državljana BiH.

U okviru akcije ”Štek ”pripadnici Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske vrše službene radnje pretresa osoba, stanova, ostalih prostorija i pokretnih stvari na području Tuzle i Zvornika i to na devet lokacija, a zbog postojanja osnova sumnje da su identificirani pripadnici organizirane, kriminalne grupe, koji su u prethodnom razdoblju počinili kaznena djela organiziranog kriminala i to: krijumčarenje ljudi i pranje novca.

Zbog navedenih kaznenih djela uhićeno je šest osoba, državljana Bosne i Hercegovine. Navedene aktivnosti se poduzimaju pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i naredbama Suda Bosne i Hercegovine, izvijestila je Granična policija BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje