Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preminula i četvrta žrtva teške nesreće kod Doboja

Preuzmite sliku

Nikolina Đedovac (1999.) preminula je sinoć u 21.40 sati u Univerzitetsko kliničkom centru RS.

Ova djevojka je bila jedina preživjela u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 12. marta, kada su u sudaru teretnog voza i putničkg vozila na pružnom prelazu u naselju Grabovica u Doboju poginuli njen otac Zlatko (1966.), majka Slavica (1971.), a mlađa sestra Kristina (17) je podlegla od zadobijenih povreda u dobojskoj bolnici.

Njima će danas biti obavljena sahrana na mjesnom groblju Stanovi kod Doboja u 13 sati.

Prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje prof. dr Darka Golića i glavnog dežurnog ljekara na hirurgiji danas prof. dr Milana Simatovića, uprkos maksimalno uloženim naporima medicinskog osoblja, Nikolina, koja je bila u izuzetno teškom zdravstvenom stanju, u dubokoj komi, preminula je sinoć, potvrdili su iz banjalučke bolnice.

Napominju da je pacijentica 12. marta u 06.45 sati primljena u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra RS s teškom povredom glave i grudnog koša, u stanju duboke kome.

Povodom tragične pogibije članova porodice Đedovac iz Stanova, gradonačelnik Doboja Obren Petrović donio je odluku o proglašenju Dana žalosti danas u tom gradu. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,