Ponedjeljak, 30. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pogledajte trenutak hapšenja muškarca koji se sumnjiči da je ubio Marka Radića Maku

Nakon nekoliko sati potrage, policija je uhapsila ubicu Marka Make Radića. Prilikom hapšenja Cvijanović nije pružao otpor. Radić je ubijen u 18:45 sati iz vatrenog oružja ispred zgrade u kojoj je živio. U njega je pucao Josip Cvitanović Cviki. 

Podsjećamo, Marko Radić je 2011. godine, nakon dugotrajnog postupka u BiH pravosnažno osuđen na 21. godinu zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, odnosno mučenja, zatvaranja, ubistva i silovanja u zloglasnom logoru Vojno kod Mostara, te je iz zatvora trebao izaći tek 2027. godine. Tada je, međutim, Hrvatska zatržila njegovo izručenje, i on je prebačen u nadležnost opravoisudnih organa te države.

U Hrvatskoj je u februaru prošle godine priznao krivicu i osuđen na 12 i po godina, odnosno, tačno onoliko vremena koliko je proveo u pritvoru. Radić je odmah pušten na slobodu. Radić slovi za bliskog prijatelja liedera HDZ-a Dragana Čovića koji je, posredstvom svojih ministara, organizirao njegovo izručenje Hrvatskoj, odnosno oslobađanje. (Video: Hercegovina.info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje