Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Počeo uviđaj na Gradskoj pijaci u Tuzli (FOTO)

Preuzmite sliku

Uviđaj na Gradskoj pijaci u Tuzli na kojoj je jučer izbio veliki požar počeo je jutros oko devet sati.

Veliki broj istražnih timova se nalazi na terenu, a oni će utvrditi tačan uzrok vatre koja je za kratak vremenski period progutala tuzlansku pijacu.

Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona za Tuzlanski.ba je rekao da uviđaj obavljaju dva kantonalna tužioca, dva vještaka protupožarnog i elektro smjera, kao i istražioci Ministarstva unutrašnjih poslova TK koji će provesti istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do jučerašnjeg događaja.

Muk i tišina ovo jutro preovladavaju u neposrednoj blizini pijace, gdje su se okupili i prodavači. Jučer su ostali bez svojih štandova na kojima su ostvarivali egzistenciju za svoje porodice.

I dalje se nalaze u stanju šoka, a s nevjericom posmatraju zgarište u centru grada.

Na mjestu događaja i dalje se može čuti nekoliko verzija priča.  Kako navode očevici, požar je izbio nakon što se pored jednog štanda zapalila grijalica, drugi kažu da su se zapalile elektroinstalacije, nakon čega se požar brzo širio strujnim kablovima, dok treći ističu da je uzrok izbijanja vatre eksplozija plinskih boca.

Šta je zapravo prava istina znat će se nakon obavljenog uviđaja, a prvi, odnosno preliminarni rezultati istrage mogli bi biti poznati u toku dana. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje