Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Opsežna akcija MUP-a TK: Pretresi na 25 lokacija, slobode lišeno 13 osoba sa područja Tuzle, Kalesije, Lukavca i Srebrenika

Preuzmite sliku

Osobe koje su lišene slobode sutra će biti predate u nadležnost kantonalnog Tužilaštva TK zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

“Službenici odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije MUP-a TK u saradnji sa službenicima drugih organizacionih jedinica danas su (22.10.) nakon višemjesečne istrage izvršili pretrese na 25 lokacija po narebi kantonalnog suda u Tuzli. Ovom prilikom su pronašli i oduzeli određenu količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, veći broj mobilnih telefona sim kartica, vatreno oružje, veću količinu duhana kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku. Ovom prilikom slobode je lišeno 13 lica, nakon provođenja kriminalističke obrade u službenim prostorijama navedena lica će tokom sutrašnjeg dana biti predata u nadležnost kantonalnog Tužilaštva TK zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.” za Tuzlanski.ba istakla je Amra Kapidžić Glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Kako Tuzlanski.ba saznaje radi se o osobama koje su od ranije poznate policiji a koje su u posljednje vrijeme su radili kao organzovana grupa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,