Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nisu se zaustavili da provjere ima li povrijeđenih: Vozilo iz Dodikove pratnje učestvovalo u saobraćajki

Preuzmite sliku

Policijskoj upravi Prijedor danas oko 09,45 sati prijavljeno je da se na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka u mjestu Кamičani dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su lakše povrijeđena dvije osobe.

Uviđajem je utvrđeno je da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovalo lice E.E. iz Кamičana upravljajući vozilom marke “Renault” i službeno vozilo koje se nalazilo u koloni pratnje štićene ličnosti i obezbjeđivalo začelje štićene kolone.

U saobraćajnoj nezgodi lakše tjelesne povrede zadobio je vozač i suvozač u istom vozilu.

Nakon utvrđivanja odgovornosti za počinjeni prekršaj iz oblasti sigurnosti saobraćaja i prouzrokovanje saobraćajne nezgode, nadležnom sudu bit će dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, saopćeno je iz policijske uprave Prijedor.

Iako nije saopćeno ko je štićena ličnost u pitanju, kako je BN ranije objavio, riječ je o članu Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik, koji je sa pratnjom žurio u Prijedor da ozvaniči početak kampanje za izbor gradonačelnika tog grada.

Audi iz te kolone odgurnulo je vozilo koje se kretalo ispred njih, nakon čega je nesretni vozač izgubio kontrolu nad automobilom i završio u kanalu.

Da skandal bude veći ni jedno vozilo iz pratnje Milorada Dodika nije se zaustavilo da provjere da li ima povrijeđenih osoba u vozilu koje je završilo u kanalu, nego su, kako tvrde očevici, nastavili put u pravcu Prijedoru. (BN)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje