Subota, 11. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Među uhapšenima u akciji MUP-a TK i Goran Ramić iz Tuzle

Uprava policije Tuzlanskog kantona danas od ranih jutarnjih sati provodi aktivnosti na području ovog kantona u vezi s počinjenjem više krivičnih djela, uključujući iznudu, nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti. Realizirani su pretresi na pet lokacija i pet osoba je lišeno slobode.

Osobe koje su lišene slobode sumnjiče se da su u proteklom periodu, uz upotrebu sile i uz ozljednje prijetnje prema vlasnicima ugostiteljskih objekata i privrednih subjekata, vršili ilegalno obezbjeđenje objekata te prisiljavali vlasnike da čine radnje koje su na štetu drugih i njihove imovine.

Vezano | Ispalio 6 metaka: Zbog pokušaja ubistva Gorana Ramića uhapšena jedna osoba

Prilikom pretresa ovih osoba pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Radi se o određenoj količini naoružanja i municije različitih vrsta kalibra, a pronađeno je i više mobilnih aparata i uniforme zaštitarske agencije kojoj su pripadali.

Vezano | Tuzla: U pucnjavi povrijeđen Goran Ramić 

Uhapšene su dvije osobe sa područja Živinice, dvije osobe sa područja Banovića i jedna osoba iz Tuzle, a kako nezvanično saznajemo u pitanju je Goran Ramić osoba odranije poznata službenicima policije.

  • Podsjetimo, na Ramića je 18. maja 2019. godine u dva sata ujutru u naselju Paša Bunar u Tuzli pucano iz vatrenog oružja.

  • Njega je tada jedan od šest ispaljenih metaka pogodio u butinu lijeve noge i izazvao ustrelnu povredu, nakon čega je bio hospitaliziran u UKC-u Tuzla. Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva Gorana Ramića uhapšen je Abid Habibović (32) iz Kladnja.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,