Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izvršeni pretresi na više lokacija u TK: Policija pronašla puškomitraljez

Preuzmite sliku

Iz Uprave policije MUP TK je saopćeno kako je proteklih dana izvršeno pretresanje na više lokacija na području Tuzlanskog kantona.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su u okviru redovnih poslova i zadataka na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i izvršilaca krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nelegalnog posjedovanja oružja i municije, tokom 23. i 24. oktobra, a postupajući po naredbama nadležnih sudova i pod nadzorom tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, izvršili pretresanje i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona (Živinice, Kladanj, Lukavac, Gračanica i Banovići).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: puškomitraljez m 53 kalibra 7,9 mm sa pripadajućim redenikom i 135 komada municije, 4 pakovanja različite veličine sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalna vaga, 1 tzv. „joint“ sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,