Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izgorio automobil imama u Mostaru

Preuzmite sliku

Automobil marke opel Astra oštećen je u požaru sinoć oko 22.10 sati u Mostaru, potvrđeno je Feni iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako piše u saopćenju Medžlisa Islamske zajednice Mostar, zapaljeno vozilo u vlasništvu je imama Šefika ef. Čavčića.

”Glavni imam i pomoćnik predsjednika Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić i Džafer Alić jutros su posjetili Šefik ef. Čavčića imama u Zaliku kojem je noćas zapaljen lični automobil. Pričinjena šteta na automobilu je potpuna bez mogućnosti popravke. Prema riječima Šefika ef. Čavčića, ne postoje nikakvi konkretni razlozi i povodi da bi neko ciljano i namjerno atakovao na njegovu ličnu imovinu i imovinu Islamske zajednice”, saopćeno je.

”Tokom razgovora bilo je riječi o općem bezbjednosnom ambijentu u ovom dijelu Grada Mostara u kojem su se posljednjih mjeseci često dešavali i nasumični slični incidenti. Glavni imam i pomoćnik predsjednika Medžlis IZ-e Mostar uz oštre osude tog vandalskog čina zatražili su od nadležnih policijskih istražnih organa da što prije otkriju počinitelje i posebno rasvijetle motive paljenja automobila, kako bi se izbjegla svaka vrsta spekulacija i nagađanja”, saopćeno je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje