Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Isjekao kasko osiguran Audi vrijedan 30.000 KM, a potom prijavio da je ukraden (FOTO)

Preuzmite sliku

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske upravePrijedor, rasvjetlili su krivično djelo prijavljeno dana 28.06.2017.godine kada je austrijski državljanin C.H. prijavio krađu audija vrijednog 30.000,00 KM.

Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da je austrijski državljanin C.H. u maju mjesecu vozilom marke „Audi A4“ austrijskih registarskih oznaka, 2010.godina proizvodnje, došao u BiH, te zbog manjeg kvara na motoru vozilo ostavio u jednom auto servisu u Prijedoru.

Prijavitelj je vlasniku servisa rekao da predmetno vozilo sasječe i dijelove proda, tako da je u dogovoru sa licem C.H., vlasnik auto servisa vozilo sasjekao u dijelove, od kojih je jedan dio ugradio u vozilo iste marke koje je u servisu već bilo na popravci, dok je drugi dio skladištio kako u prostorijama servisa tako i u dvorištu porodične kuće jedog od svojih radnika, nadomak Prijedora.

Po ponovnom dolasku u Prijedor, C.H. je, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, Policijskoj upravi Prijedor, prijavio otuđenje predmetnog vozila, a potom podnio zahtjev za pribavljanje izvoda iz službenog policijskog zapisnika, odnosno pribavljanja dokaza podnesene prijave, radi naplate štete kod osiguravajućeg društva u Austriji.

Na ovaj način osumnjičeni C.H. počinio je krivično djelo „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“ u vezi sa krivičnim djelom „Teška krađa“ i krivično djelo „Osiguranička prevara“.

Od vlasnika auto servisa oduzeti su svi pronađeni mehanički dijelovi predmetnog vozila, šasija isječena u dijelove, kao i vozilo iste marke koje se nalazilo u auto servisu u koje su ugrađeni dijelovi sa sasječenog vozila.

S obzirom da se lice C.H. trenutno nalazi u Austriji i nije dostupan policijskim službenicima, kriminalistička obrada lica će biti izvršena naknadno, dok će protiv lica C.H., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje