Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hapšenje u Derventi: Lažne eure zamijenili za 500 KM

Preuzmite sliku

Policija iz Broda uhapsila je 23-godišnju Dajanu Simić iz Dervente i Stefana Gvozdića (30) iz Srpca jer su u jednom trgovinskom objektu zamijenili 300 eura, za koje je utvrđeno da su falsifikat, za konvertibilne marke.

Dvoje po 50

Simićeva je ušla u prodavnicu s namjerom da lažnim eurima plati kupljene proizvode i prevari prodavačicu. Međutim, kad je prodavačica rekla da ne prima eure, Dajana je žrtvu pronašla među kupcima koji su skupa s njom u redu čekali pred kasom.

Ubrzo je stupila u kontakt sa oštećenim koga je zamolila da joj u konvertibilne marke promijeni dvije novčanice od po 50 eura. Oštećeni je pristao, te ga je nakon toga nagovorila da zamijeni još 200 eura za 400 KM. Kad je došao kući, oštećeni je posumnjao da je prevaren i da se radi o lažnim eurima, te kontaktirao policiju.

Iz Policijske uprave Doboj navode da su 23-godišnjakinja i 30-godišnjak uhapšeni u srijedu, nakon što su počinili krivično djelo krivotvorenje novca, a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Tužlaštvu BiH će protiv navedenih biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Službenici Policijske stanice Brod i Policijske stanice Derventa u srijedu su, na osnovu naredbe Suda BiH, na području Dervente pretresli navedena lica, kao i vozila koja su koristili, prilikom čega su pronađene i oduzete novčanice u KM i eurima i mobilni telefon iPhone. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,