Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gonji Vakuf – Uskoplje: Uvredljivim natipisima išarani automobili i porodične kuće

Preuzmite sliku

Na porodičnoj kući, garaži i parkiranim vozilima u mjestu Krupa, općina G.Vakuf- Uskoplje u ponedjeljak su osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost, saznaje se u MUP-u Srednjobosanske županije (SBŽ).

Kako navode iz policije, PS Gornji Vakuf-Uskoplje zaprimila je u ponedjeljak prijavu od strane M.P., nastanjenog u mjestu Krupa, općina G.Vakuf- Uskoplje, da su tokom noći na porodičnoj kući i vozilima koji su bili parkirani u dvorištu, osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su konstatirali da su na porodičnoj kući, garaži te na pet putničkih vozila koji su bili parkirani u dvorištu, crnom bojom ispisani grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost.

S događajem je upoznat dežurni tužilac koji je na osnovu trenutnih činjenica mogao konstatovati da događaj najvjerojatnije ima obilježja krivičnog djela Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Istraga je u toku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje