Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dževad Korman: ‘Uhapšeni se terete za ubistvo, dva pokušaja likvidacije, iznude, pranje novca…’

Prema nalogu Kantonalnog tužilaštva TK na području Tuzlanskog kantona jučer i danas su provedene akcije kodnog naziva ‘Scarface’ u kojoj je do sada slobode lišeno više osoba.

Danas je u prostorijama Uprave policije MUP-a TK  održana i press konferencija na kojoj je izneseno više detalja o ovoj akciji:

“Aktivnost predstavlja rezultat višemjesečne istrage skužbenika uprave policije MUP-a TK u saradnji sa FUP-a BiH. U akciji su i pojedini Tužitelji odigrali veliku ulogu i uložili su zaista veliki napor. Ovo je do sada jedna od najsloženijih akcija i aktivnosti koju smo provodili. Jučer i danas policijski službenici MUP-a TK su po nalogu Kantonalnog Tužilaštva TK obavili pretres na oko 50 lokacija na području TK, tom prilikom je lišeno slobode 13 osoba, dvije osobe su ranije lišene slobode dok se dvije osobe ne nalaze na području TK ali prema našim informacijama nisu ni na području BiH”, istakao je direktor Uprave policije Dževad Korman te dodao:

“Osobe su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su u proteklom periodu na području Tuzle, Živinica, Banovića počinili krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima ubistva, iznude, ugrožavanja sigurnosti, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, pripremanja krivičnog djela, pranja novca i neovlaštene proizdvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Prilikom pretresa osoba otuđena je odeđena količina opojne droge, mobiteli, laptopi, kartice, novac, dvadeset putničkih motornih vozila kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal u dokazivanju gore spomenutih krivičnih djela. Nakon obrade osumnjičeni će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva na daljnje postupanje”, istakao je Koroman.

Nezvanično, listu uhapšenih predvodi Beriz Kabilović, dok je uz Kabilovića uhapšeno još nekoliko osoba koje su od ranije poznate istražnim organima, a to su Selver Salimović, Mujo Mandžić, Adnan Požegić, Ammar Adrović, Elvis Hamzić, Amir Lisičić i dr. čija će imena biti uskoro poznata javnosti.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,