Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bilten MUP-a TK: 14 saobraćajnih nezgoda, narušavanje javnog reda i mira, krivotvorenje isprave

Preuzmite sliku

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona javni red i mir je narušen 4 puta na području Kladnja, Srebrenika i Gračanice (radi se o naročito drskom ponašanju, omalovažavanju OSL-a i fizičkom napadu). U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv prekršilaca slijede zakonom predviđene sankcije.

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima su, pored pričinjene materijalne štete na vozilima, 3 lica zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili, dok je 11 lica zadobilo lake tjelesne povrede.

Dana, 25.07.2016.godine policijski službenici PS Banovići su izvršili kontrolu putničkog motornog vozila “VW Golf” sa priključnim vozilom – lakom prikolicom kojim je upravljao Š.H., kojom prilikom je utvrđeno da se na priključnom vozilu nalaze neodgovarajuće registarske tablice (ručna izrada tablica). O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici OKP PU Živinice – PS Banovići koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela Posebni slučajevi krivotvorenja isprave iz člana 374. stav 1. tačka e Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,