Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Lažno se predstavio kao radnik Elektroprivrede i opljačkao stan

Preuzmite sliku

U stanu koji se nalazi u sarajevskoj ulici Hamdije Čemerlića 35 u petak, 12. februara, desila se krađa. Počinioc je, kako piše Klix, muškarac koji se lažno predstavio kao radnik Elektroprivrede BiH. Njega su snimile sigurnosne kamere.

Krađa se desila u stanu koji je u vlasništvu 85-godišnjakinje. Muškarac se predstavio kao uposlenik Elektroprivrede koji mora pronaći kanal preko kojeg neko krade struju.

Po ulasku u stan, ukrao je novac, tri vrijedna, brendirana ručna sata, brendirani parfem od 150 mililitara i brendiranu mušku narukvicu.

Izašao je na sporedni izlaz zgrade, što je također zabilježeno videonadzorom. Nakon toga se udaljio u nepoznatom pravcu. Krađa je prijavljena policiji, a građani se mole za pomoć ako imaju informacije o počiniocu.

Podsjećamo, sredinom prošlog mjeseca iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine su upozorili građane da se pojedine osobe lažno predstavljaju kao njihovi radnici.

Napomenuli su da se njihovi uposlenici koji očitavaju brojila mogu kretati samo gdje se brojilo nalazi, a da svaki uposlenik mora imati jasno istaknutu akreditaciju i da se koriste vozilima na kojima su jasno istaknuti simboli preduzeća.

Pozvali su stanovništvo da se u slučaju suočavanja s lažnim uposlenicima kompanije, odnosno osobama koje ne posjeduju zvaničnu akreditaciju, uniformu, vozilo i službeni nalog Elektroprivrede, obrate policiji i o istom obavijeste Elektroprivredu telefonskim pozivom na besplatne info linije ili na e-mail adrese:

Srednjobosanski kanton
080 020 130
info.edze@epbih.ba

Bosansko-podrinjski kanton
080 020 131
Info.edsa@epbih.ba

Zeničko-dobojski kanton
080 020 132
info.edze@epbih.ba

Kanton Sarajevo
080 020 133
info.edsa@epbih.ba

Unsko-sanski kanton
080 020 134
info.edbi@epbih.ba

Tuzlanski kanton
080 020 135
info.edtz@epbih.ba

Hercegovačko-neretvanski kanton
080 020 136
info.edmo@epbih.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje