Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Banjalučka policija u operativnoj akciji oduzela oko 1.600 grama amfetamina

Preuzmite sliku

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet, u okviru operativne akcije kodnog naziva “Klašnik” koja je usmjerena na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, lišili su slobode i izvršili kriminalističku obradu nad dvije osobe.

Kako navode iz PU Banjaluka, osoba inicijala D.K. iz Banjaluke je lišena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja oružja ili eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i krađa električne energije ili toplotne energije ili prirodnog gasa, a osoba D.V. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krvično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres na tri lokacije na području Grada Banjaluka, kao i putničkog vozila te je tom prilikom pronađeno i oduzeto oko 1.626 grama bijele i žute praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, puška M24, pištolj nepoznate marke i 88 komada municije različitog kalibra, falsifikovana lična karta, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Također, kako se navodi u saopćenju, prilikom pretresa prostorija koje D.K. koristi, utvrđeno je da je spomenuta osoba izvršila priključenje na električnu mrežu mimo mjernog mjesta i na taj način neovlašteno trošila i otuđila električnu energiju.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv osoba D.K. i D.V. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a Policijska uprava Banjaluka će u narednom periodu preduzimati operativne aktivnosti u cilju sprečavanja vršenja krvičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje