Četvrtak, 26. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Završni skup GO SDA Tuzla: Glas za kandidate sa liste SDA je glas za bolju Tuzlu

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla putem facebook live streama iz velike sale Bosanskog kulturnog centra TK je u četvrtak 12. novembra održao završni skup. Nakon intoniranja himne BiH i himne SDA uslijedilo je obraćanje predsjednika GO Tuzla Salke Zildžića.

“GO SDA Tuzla je u proteklih mjesec dana vodio jednu pozitivnu kampanju, isticali smo svoj program i kulturno i dostojanstveno ukazivali na nedostatke lokalne vlasti, ali i kritizirali loše odluke viših nivoa vlasti iako u njima učestvuje SDA. Tu prije svega mislimo na odluku Kriznog štaba Federacije u vezi zabrane hladnog operativnog programa“. Ovakvim načinom djelovanja smo, dodaje Zildžić, dokazali još jednom da smo na strani građana Tuzle.

 • “U toku ove kampanje uvjerili smo se da Tuzla i naš Plan za bolju Tuzlu imaju snažnu podršku stranačkih kadrova koji obnašaju značajne uloge na višim nivoima vlasti (od kantonalnih, do federalnih i državnih). Podršku za naš Plan za bolju Tuzlu dobili smo i od velikog broja univerzitetskih profesora, ali i od menadžera i poduzetnika, dakle ključnih ljudi iz realnog sektora. Sve to dodatno nas je ohrabrilo i učvrstilo u namjeri da preuzmemo odgovornost za bolju Tuzlu. Članovi SDA Tuzla su čestiti ljudi, dokazani u poslovima i zanimanjima kojima se bave. Sve nas udružuje politički projekat koji ima za cilj da sačuva državu BiH za sve njene građane, i da za sve njih osiguramo bolji život”, istakao je predsjednik GO SDA Tuzla Salko Zildžić.

 • Nosilac liste za GV Tuzla prof. dr. Zijah Rifatbegović kazao je da cilj izborne platforme „Plan za bolju Tuzlu“ jeste da ovaj Grad učini boljim, jer Tuzla može mnogo više i mnogo bolje.

  “Cilj je da se urbana gradska zona proširi na sve mjesne zajednice, i da sve mjesne zajednice u Gradu Tuzla imaju jednakopravan tretman kod izgradnje infrastrukture. Cilj je i da zaustavimo odlazak mladih, da stvorimo uslove da mladi mogu ostvariti svoje dugoročne životne ciljeve u BiH, da vodimo pronatalitetnu politiku, s tim da ćemo obezbijediti mladim ljudima mogućnost za zapošljavanje. Želimo da napravimo jedan ekonomski ambijent u kojem će investitori moći prepoznati Tuzlu kao budućnost za ulaganje, gdje će osjećati svoj kapital sigurnim i prosperitetnim. Naravno, sve komunalne usluge treba podići na viši nivo, koje su posebno slabo razvijene u rubnim dijelovima mjesnih zajednica. Cilj nam je da modernizujemo Grad Tuzlu, da to bude jadan evropski grad koji bi trebao da bude prepoznatljiv po svojim ekonomski, kulturnim, obrazovnim, sportskim i socijalnim programima. Ja vjerujem da mi imamo dovoljno hrabrosti i kadrovskog umijeća da takve promjene u GV u buduće napravimo”, naglasio je Rifatbegović, pozivajući građane da glasaju za kvalitetne promjene, za promjene koje će omogućiti bolje sutra svim građanima.

 • Građanima Tuzle su se obratili i kandidati Sadika Prohić, Nevres Hurić i Zaim Mustafić.

  Podršku kandidatima GO SDA Tuzla  su pružili i predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak i potpredsjednik SDA BiH Safet Softić. Predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak čestitao je GO SDA Tuzla na jednoj izuzetno dobroj kampanji u kojoj se nisu narušavale mjere kriznih štabova, odnosno koja nije ugrožavala zdravlje građana.

  “Vodili ste jednu modernu kampanju i uprkos činjenici da je SDA u Tuzli  30 godina u opoziciji niste prozivali druge. Isticali ste da imate Plan za bolju Tuzlu i ja vam zaista čestitam na tome. Kao predsjednik KO SDA TK ponosan sam na to što ste uradili i imate podršku Kantonalnog odbora SDA” kazao je Skopljak.

  Potpredsjednik Softić naglasio je da je u Tuzlu došao da da svoju podršku kandidatima GO SDA, dodajući da je Tuzla jedan zaista specifičan grad.

 • “Tuzla je grad u kojem se vlast ne mijenja već decenijama i mislim da je došlo vrijeme da se nešto bitno promijeni u Tuzli. Vjerujem da će SDA svojom snagom koju ima i u ovom gradu, sa svojom mladošću i poletom donijeti talas promjene i u ovaj  grad i da će Tuzla dobiti novu  vlast koja će više brinuti o građanima.

  Na kraju su pozvali građane Tuzle da izađu na izbore i svojim pravom odabira najboljih programa i najboljih kandidata doprinesu boljoj i uređenijoj Tuzli u naredne četiri godine. Glas za kandidate sa liste SDA je glas za bolju Tuzlu, ali i obaveza svih izabranih kandidata da u naredne četiri godine budu glas građana u Gradskom vijeću Tuzla. „MI SMO SPREMNI NA TU ODGOVORNOST I MI SMO SPREMNI ZA BOLJU TUZLU“, poručeno je.

  Na završnom skupu GO SDA Tuzla proučena je Fatiha za rahmetli predsjednike SDA BiH Aliju Izetbegovića i Sulejmana Tihića, kao i za dugogodišnjeg predsjednika SDA Tuzla Salku Bukvarevića i sve šehide. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje