Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Završena sezona: Ovog ljeta Panonska jezera posjetilo preko 400.000 gostiju!

panonac-juni
Preuzmite sliku

Zbog pogoršanja vremenskih prilika, Kompleks Panonskih jezera u Tuzli je u četvrtak 13.septembra 2012.g. zvanično završio rad u ovogodišnjoj ljetnjoj sezoni za koju se može dati ocjena da je bila najuspješnija do sada.

\"panonac-juni\"Od zvaničnog otvaranja ovogodišnje ljetnje sezone 1.juna, kompleks slanih jezera je posjetilo preko 400.000 gostiju uzimajući u obzir dnevnu prodaju sve tri kategorije ulaznica (djecije 0,5 KM, penzioneri 1,5 KM i ostali 2,5 KM) u broju od 373.849 kom. i ulaze gostiju sa kupljenim sezonskim i mjesečnim ulaznicama. Ovi rezultati predstavljaju povećanje broja gostiju od 25 % u odnosu na prošlu ljetnu sezonu a prema urađenim anketama, broj gostiju iz drugih regija naše zemlje, susjednih i evropskih zemalja se povećao za 30 %.

U odnosu na ove statističke podatke o rekordnim posjetama kompleksu, najvažnija je činjenica da je JKP Pannonica d.o.o. Tuzla u potpunosti održala i poboljšala dostignute standarde boravka gostiju na kompleksu jezera (briga o sigurnosti i zdravlju, apsolutno čista slana voda, zabava i rekreacija, ugostiteljstvo) bez ijednog značajnijeg incidenta koji bi mogao poremetiti uspješnost sezone, čime je Panonika i ovog ljeta u potpunosti opravdala svoj rad na razvoju turizma našeg grada, kantona i naše zemlje.

Proteklo ljeto na Panonici je karakteristično po značajnom povećanju broja gostiju iz svih dijelova naše zemlje i inostranstva (30 %), čime je Tuzla sa kopleksom slanih jezera predstavljena gostima jednom od najznačajnijih kontinentalnih ljetnih turističkih destinacija u BiH. Razlog ovako značajnoj posjeti je atraktivnost kompleksa slanih jezera, ljekovita slana voda, prihvaćeni visoki standardi ekološkog održavanja vode i okoliša, sportsko-rekreativni i zabavni sadržaji, jeftina i kvalitetna usluga koja je omogućila boravak na jezerima svih kategorija naših građana.

\"panonac-juni1\"

U nastupajućoj podsezoni, kompleks Panonskih jezera je otvoren za slobodnu posjetu, razgledanje i boravak na svim sadržajima (Arheološki Park, Slani slapovi, Fitness centar, ugostiteljski objekti) a krajem septembra se očekuje otvaranje još jednog atraktivnog sadržaja na Panonici – Geološka postavke Panonskog mora.

Od događaja u septembru, najavljujemo V međunarodni susret raftera – RAFTLOOK 2012 koji će se održati u subotu 15.septembra od 11 sati na velikom jezeru sa interesantnim programom za sve posjetioce.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: