Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki broj građana uživao u porodičnom danu na izletištu Iliničica

Preuzmite sliku

Veliki broj građana uživao je ove subote u manifestaciji “Porodični dan” koji su za sve posjetioce pripremili Centar za ples i rekreaciju Tuzla, zajedno sa Centrom za kulturu Tuzla na izletištu Iliničica.

Bila je ovo prilika da se dan provede u prirodi na čistom zraku, ali i da se posjetioci zabave uz plesne korake i dobro raspoloženje.

Cilj događaja bilo je da između ostalog i da se izletište Ilinlica koje je nedavno obnovljeno, ponovo približi građanima koji su danas u velikom broju posjetili ovaj dom prirode.

Edin Jahić, direktor Centra za kulturu je izrazio zadovoljstvo zbog velikog odziva građana na današnju maninfestaciju.

  • “Ekološka svijest građana nije baš bila na zavidnom nivou u proteklom periodu. Međutim, posljednjih dana i u tom pravcu se bilježi pomak što nam je drago. Treba svi zajedno da čuvamo našu prirodu i izletišta koja imamo. Danas je zaista bio jedan divan sunčan dan i odlična prilika za druženje u našem parku prirode na Ilinčici. Velika je privilegija da pet minuta od centra grada imamo ovako nešto” – kazao je Jahić.

    Jasmina Salkić, koordinatorica Centra za ples Tuzla je kazala kako je cilj današnje manifestacije bio da se ljudi animiraju da kroz druženje i zabavu možda nauče i poneki plesni korak.

  • “Danas je bilo zaista puno pozitivne energije na jednom mjestu. Svi smo uživali u sunčanoj suboti igri i plasu” – kazala je Salkić.

    Ovom prilikom, događaju se pridružilo i Pčelarsko društvo ”Nektar” Tuzla , koje je za građane pripremilo palačinke sa medom i prirodno zaslađen čaj.

  • Šefik Ćivić, predsjednik PD “Nektar” Tuzla je istakao kako su iz ovog društva iskoristi priliku da građane i danas edukuju na koji način da prepoznaju lažni med prilikom kupovine. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje