Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Usvojen Nacrt budžeta Grada Tuzla: Manji za 6,5 miliona u odnosu na 2020. godinu

Preuzmite sliku

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla usvojen je Nacrt budžeta Grada Tuzla za 2021. godinu kao i odluka o njegovom izvršenju. 

Ovogodišnji je budžet predviđen u iznosu od oko 61 milion 247 KM što u odnosu na prošlu godinu predstavlja umanjenje za oko 6,5 miliona KM odnosno manji je za 9,41 posto.

Najviše sredstava iz Budžeta određeno je za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, Službu civilne zaštite i Službu za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu. Za ove četiri službe predviđeno je 76 % ukupnog budžeta ili 46 miliona 540 hiljada KM.

Vijećnicima se obratio i Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle. Pojasnio je da je Nacrt budžeta grada na dnevnom redu tek danas, a nije bio u novembru kada je trebalo, zbog pomjeranja lokalnih izbora u našoj zemlji, koji su održani baš u novembru. Kako je istakao gradonačelnik, cilj je da Budžet bude usvojen na februarskoj sjednici. Zbog toga će javna rasprava trajati 15 dana.

O ostalim tačkama dnevnog reda govorila je Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla koja je istakla značajne projekte poput nastavka započete izgradnje Gradskog groblja kao i nastavak toplifikacije grada što u konačnici dovodi do smanjenja aerozagađenja uz druge mjere energetske efikasnosti koje podrazumijavaju peći na pelet, toplotne pumpe kao i utopljavanje stambenih objekata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,