Četvrtak, 1. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Uskoro novi protesti: Dok vlasti tvrde da novca za isplatu dječijeg dodatka nema, majke ne odustaju od prava svoje djece

Preuzmite sliku

Nakon još jednog neuspjelog pokušaja da ostvare svoja prava, odnosno isplatu dječijeg doplatka, majke sa područja Tuzlanskog kantona ponovo će sa djecom izaći na ulice, javlja Tuzlanski.ba.

Kako su najavile, okupit će se u petak (08.07. 2016.) u 11:00 sati ispred zgrade Ministarstva finansija u Tuzli.

Podsjećamo, predstavnice majki jučer su bile na razgovoru sa ministrom finansija, gdje im je rečeno da će im biti isplaćen novac za jedan mjesec. Ogorčene majke pitaju šta će im značiti ta jedna tranša, kada je, kažu, nastupio već 11. mjesec za koji nisu dobile niti jednu KM?

Ministar finansija Jakub Suljkanović za Tuzlanski.ba je kazao da je jedan od zahtjeva majki da se svaki mjesec isplaćuju po dvije naknade, kako bi sva isplata zaostatka bila završena do Nove godine. Međutim, kako kaže, to za sada nije moguće jer je stanje u Budžetu izuzetno teško i bez značajnijih priliva sredstava, o tome se ne može ni razmišljati. Za sada, isplaćuje se samo naknada za septembar prošle godine.

  • protesti-majki-djecaIMG_0716
  • Majkama je, kažu, „preko glave“ slušanja priča o teškom stanju u Budžetu, dok njihova djeca nisu za posljednjih deset mjeseci dobila ni ona najminimalnija primanja, a podsjećamo da je riječ o 20 KM mjesečno po djetetu.

    Navode da je „kap prelila čašu“ i od svojih zahtjeva neće odustati . (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje