Utorak, 25. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Tuzli promovisana knjiga Hazima Hadžića: Djelo koje nosi univerzalne poruke (FOTO)

Promocija knjige “Sve dok ne svane” mladog bh. pisca Hazima Hadžića održana je večeras na Internacionalnoj poslovno-informacionoj akademiji u Tuzli. 

Veliki broj prisutnih gostiju večeras je slušao o djelu koje donosi priču o starijem bračnom paru koji se priprema na sveto islamsko hodočašće hadž, ali nakon što muž Hasan pretrpi srčani udar, on i njegova žena, unatoč protivljenju njihove djece, odluče da bi bilo najbolje ako bi ona otišla sama.

Hasanova žena misteriozno nestaje u pustinjama Mekke i Medine, a u razotkrivanju tajne njene navodne smrti, on će otkriti i ono za čim neki tragaju godinama, odnosno istinu o duši čovjeka.

“Ovo je roman duhovnog karaktera. Iako je riječ o islamskoj tematici, priča je unverzalna te je mogu čitati svi ljudi. Nedavno sam imao razgovor sa ženskom osobom koja je ateistkinja, koja se pronašla u djelu i pohvalila sve ono što je mlada osoba poput mene napisala”, rekao je Hadžić za Tuzlanski.ba.

Autor nam je kazao da je knjiga nastala u namjeri da on kao mladi pisac posveti nešto ovakvo svim ljudima koji govore bosanski jezik.

“Djelo je nastajalo godinu dana, s tim da sam je ja iščitavao nekoliko puta, a potom prepravljao. Poruku koju nosi ovo djelo ostavit ću za čitatelje, jer svako iz svoje perspektive će je doživjeti. Ja samo mogu reći da je ljubavna i porodična poruka, a neki drugi će možda navesti poruku socijalne kritike, jer se u djelu mnogo osvrćem na odlazak mladih iz BiH”, rekao je Hadžić.

Prva promocija knjige “Sve dok ne svane” održana je u Gimnaziji Meša Selimović u Tuzli, nakon toga u Sarajevu, a u planu je i odlazak u ostale gradove u našoj zemlji.

Ovaj mladi pisac trenutno studira u Austriji, a svoju knjigu će predstaviti i ljubiteljima ovakvog spisateljskog izričaja u Beču. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje