Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli napadnut Fatmir Alispahić, policija je rasvjetlila slučaj

Preuzmite sliku

Nakon dvosedmičnih istražnih radnji policijski službenici otkrili su počinioce napada na novinara i publicistu Fatmira Alispahića.

Naime, u petak 2. februara kako se navodi putničko motorno vozilo “BMW” metalik sive boje blokiralo je put Fatmiru Alispahiću koji se išao u pravcu svoje kuće.

Prozor suvozača je već bio otvoren. U automobilu su bile dvije osobe, sa uperenim mobilnim telefonima, i snimali su cijeli događaj.

Uslijedio je napad koji je prijavljen policiji. Sve je snimila obližnja sigurnosna kamera, a snimak je preuzela policija, po nalogu Tužilaštva, navodi se.

Kako je danas saopćeno iz Uprave policije MUP-a TK dvije osobe se sumnjiče da su počinili krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti.

  • Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Centar/PU Tuzla su, postupajući po prijavi događaja koji se desio 02.02.2024.godine, a koju je nadležnoj policijskoj stanici zbog ugrožavanja sigurnosti podnio novinar i publicista F.A. iz Tuzle, pod nadzorom Kantonalnog tužilašta Tuzlanskog kantona, poduzeli niz operativnih i istražnih radnji u cilju otkrivanja izvršilaca i dokumentovanja krivičnog djela.

    S tim u vezi, dana 23.2.2024.godine Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavljen je Izvještaj protiv A.J., rođen 1996. godine iz Tuzle i D.J., rođen 1989. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 02.02.2024.godine u Tuzli, počinili krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine na štetu prijavitelja navedenog događaja.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,