Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski Lassie: Vratila se kući nakon više od tri mjeseca! (FOTO)

astra-pas
Preuzmite sliku

Eric Knight je 1938. za \'Saturday Evening Post\’ napisao kratku priču koja je dvije godine kasnije prerasla u legendarni roman \'Lassie se vraća kući.

\"astra-pas\"Prvu ekranizaciju roman je doživio već 1943, a nakon toga snimljene su brojne verzije. Iako je do sada snimljeno preko jedanaest filmova o ovom čuvenom psu, svaki od njih sadrži istu tematiku i ima sretan kraj u kojem se Lassie na rubu snage ipak vraća kući.

Slična priča ovih dana desila se i jednoj porodici iz našeg grada, tačnije u tuzlanskom naselju Slavinovići. Tornjak, ženka po imenu Astra napustila je svoj dom prije više od tri mjeseca nakon čega se vratila kući:

Početkom Marta mjeseca, tetka je slučajno ostavila otvorenu kapiju i Astra je pobjegla. Prvih nekoliko dana očekivali smo da će se vratiti brzo, jer sve ženke su izuzetno privržene, a ona je bila posebno vezana za nas, tražili smo je svuda, ali ni traga ni glasa\” rekla nam je Almira, vlasnica ovog lijepog tornjaka.

Nakon što nisu uspjeli pronaći svog psa, prestali su se i nadati da će ga ikada ponovo vidjeti, ali onda se zaista desilo čudo:

Astra nas je napustila prije više od tri i pol mjeseca i pored toga što smo se nadali da ćemo je nekada ponovo vidjeti, vrijeme je učinilo da počnemo razmišljati o novom psu, doživjeli smo jedan veliki i pozitivan šok, Astra se vratila. Ušla je dvorište nakon tri i pol mjeseca i legla na svoje staro mjesto. Sva je iscrpljena i smršala je mnogo, a na sebi ima i par rana. Sigurno nikada nećemo saznati gdje je bila ali smo sigurni da nas nikada više neće napustiti\”, za tuzlanski.ba rekla je naša sugrađanka Almira.

I pored više od stotinu dana odsustva, sunčanih i kišnih dana, vjerovatno i raznih situacija koje psi preživljavaju na našim ulicama, želja ovog Tornjaka da se ponovo vrati kući je bila iskrena i velika. Astri želimo da se brzo oporavi a našim sugrađanima da uživaju u radostima i ljubavi koju psi pružaju.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: