Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Veliki broj građana prisustvovao iftaru na Trgu slobode (FOTO)

Preuzmite sliku

U Tuzli je bilo mjesta za sve, hfz Huskanović je bio pozvao postače, ali i one koji ne poste, kao i sugrađane katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti, da dođu na Trg slobode gdje je jučer bio upriličen iftar na otvorenom.

Kulturno-zabavni program je počeo u 20 sati, dok je 40 minuta kasnije, po prvi put na otvorenom, iftarilo 1.600 građana.

U okviru intenziviranja ekonomske i kulturne saradnje sa turskim gradovima, a u povodu mjeseca Ramazana, Grad Tuzla je jučer na Trgu slobode bio domaćin iftaru, koji je organizovala istanbulska Općina Bajrampaša, čiji su aktivisti besplatno podijeliti više od 1600 obroka.

˝Čast i zadovoljstvo je iftariti zajedno, a na iftare treba pozivati prijatelje i komšije. Naši prijatelji iz Turske došli su da nas ugoste u našem lijepom gradu˝, izjavio je hfz. Huskanović, te je, uz poruku da u Tuzli ima mjesta za sve, pozvao postače, ali i one koji ne poste, kao i sugrađane katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti, da dođu na Trg slobode.

Veliki broj građana Tuzle se jučer okupio na Trgu slobode gdje su u ugodnim razgovorima iščekivali vrijeme iftara. Uistinu jedan lijep događaj za naš grad. (Tuzlanski.ba / Foto: T. Dahić) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje