Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U toku sanacija i semaforizacija raskrsnice kod Livnice, vrijednost radova 385 hiljada KM

Preuzmite sliku

U toku su radovi na sanaciji i semaforizaciji  raskrsnice kod Livnice. Ova raskrsnica predstavljala je veliki problem u saobraćaju, tako da će njenim uređenjem biti osigurana veća bezbijednost učesnika u saobraćaju.

Sanacijom je predviđena zamjena habajućeg sloja asfalta na raskrsnici sa sanacijom dijela pripadajućih trotoara, zatim zamjena vertikalne i horizontalne signalizacije. Na raskrsnici će biti postavljena semaforska signalizacija.

Radovi bi trebali biti okončani do 1. Juna, a vrijednost radova je 385 hiljada KM.

“Raskrsnica kod Livnice, pješacima i vozačima stvarala je velike probleme, evo došlo je vrijeme da riješimo taj problem, radimo semaforizaciju. Dakle, promijeniti ćemo taj habajući sloj asvalta, preurediti, asvaltirati i ulicu i trotoare, kompletnu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju i ugraditi najsavremenije semafore. Semaforiziramo ovu raskrsnicu i sigurnost na čitavoj južnoj saobraćajnici svih učesnika u saobraćaju biće daleko veća. Očekujemo da će ubrzo biti završen ovaj projekat, a onda nastavljamo dalje sa mnogim zamišljenim i već pripremljenim projektima, odnosno realizaciji projekata na cestovnoj infrastrukturi, vodovodu, na kanalizaciji i toplifikaciji”, kazao je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje