Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Pri kraju radovi u ulicama Goli Brijeg i Muharem Merdžić vrijedni 690.000 KM

Preuzmite sliku

U Tuzli je u toku sanacija komunalne i saobraćajne infrastrukture u ulici Goli brijeg i dijelu ulice Muharema Merdžića a u vrijednosti je 690.000 KM.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i Nedžad Delić, šef odjeljenja za izgradnju u Službi za komunalne poslove i izgradnju mjesnih zajednica Grada Tuzle obišli su radove koji bi trebali biti gotovi za 15 dana.

Osim ovog velikog projekta koji će učiniti kvalitetnijim život građana u ovoj mjesnoj zajednici u toku su brojni infrastrukturni projekti i gradu, kazao je između ostalog gradonačelnik Imamović.

“Ja vjerujem u kontinuitet, u dobru pripremu i mi smo za ovu godinu neznajući da će biti epidemija korona virusa sve pripreme izvršili u prošloj godini i brzo je završena tenderska dokumentacija, dakle odmah, početkom ove kalendarske godine potpisani su ugovori. Sada idemo u razvnojne projekte. Ove mjere korona zakona, pretežno su pasivne, a aktivna mjera je ekspanzija gradnje i to je razvojna mjera. Usmjerena je na razvoj ekonomije jer mnogo firmi i mnogo radnika učestvuje u izvođenju i realizaciji ovih investicija, te su usmjerene su na kvalitet života građana. Ovaj projekat u ulici Goli Brijeg i dijelu ulice Muharema Merdžića je kompletan projekat, mijenjaju se stare za nove cijevi, sa puno vodovodnih priključaka, mijenjaju se stare kanalizacione cijevi, radi se toplifikacija, rade se cijevi toplifikacije i radi se cesta i trotoar. I to je veliki projekat koji će učiniti kvalitetniji život građanima ove mjesne zajednice, a svakako je uposlio građevinske firme, vrijedan 690 hiljada maraka”, istakao je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Više detalja o radovima u ulicama Goli Brijeg i Muharema Merdžića pogledajte u video prilogu RTV7. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje