Četvrtak, 1. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Obespravljene majke sa djecom sutra ponovo izlaze na ulice

Preuzmite sliku

Nakon više neuspjelih pokušaja da ostvare svoja prava, odnosno isplatu dječijeg doplatka, majke sa područja Tuzlanskog kantona ponovo će sa djecom izaći na ulice, javlja Tuzlanski.ba.

Kako su najavile, okupit će se u petak (08.07. 2016.) u 11:00 sati ispred zgrade Ministarstva finansija u Tuzli. Podsjećamo, predstavnice majki su na posljednjim okupljanjima bile na razgovoru sa ministrom finansija, gdje im je rečeno da će im biti isplaćen novac za jedan mjesec.

Ogorčene majke pitaju šta će im značiti ta jedna tranša, kada je, kažu, nastupio već 11. mjesec za koji nisu dobile niti jednu KM? Ministar finansija Jakub Suljkanović za Tuzlanski.ba je kazao da je jedan od zahtjeva majki da se svaki mjesec isplaćuju po dvije naknade, kako bi sva isplata zaostatka bila završena do Nove godine. Međutim, kako kaže, to za sada nije moguće jer je stanje u Budžetu izuzetno teško i bez značajnijih priliva sredstava, o tome se ne može ni razmišljati. Za sada, isplaćena je samo naknada za septembar prošle godine.Majke ističu da se nadaju da će se što veći broj građana odazvati okupljanjima i pružiti im podršku u borbi za osnovna prava djece. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,