Utorak, 30. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Nakon današnjih protesta, majke sa djecom najavile ponovna okupljanja

Preuzmite sliku

Majke sa područja Tuzlanskog kantona i danas su se sa svojim mališanima okupile pred zgradom Ministarstva finansija zahtijevajući od vlasti, po ko zna koji put, isplatu dječijeg dodatka za posljednjih 10-tak mjeseci, piše Tuzlanski.ba.

Kako nam kažu, dočekao ih je ministar za već poznatom pričom, da novca za isplatu nema. „Kazao je kad bi nam uplatio tolike pare, TK bi propao“, kaže jedna od majki Majda Salamović iz Tuzle.

Nakon toga, mirnom šetnjom su se uputile prema zgradi Vlade TK. „Gdje nas je sačekalo 30 policajaca kao da smo ratni zločinci. I opet ista priča, premijera nema, uzeli su moj broj telefona kao kad bude premijer mogao on će mene zvati na razgovor“, priča nam Salamović.

Umorne od čekanja, ogorčene što njihovi mališani na visokim temperaturama vrijeme provode na ulici, za petak su najavile ponovna okupljanja, očekujući podršku.

Zato pozivam sve ratne vojne invalide,penzinere,propale firme i građane da nam se pridruže 15.07. u 11 h ispred Ministarstva finansija da nas podrže. Imaju para za koncerte i za glasove, al za našu djecu nemaju“, napominje Salamović.

Podsjećamo, majke sa djecom više puta su se okupljale ispred zgrade Ministarstva finansija, tražeći da se poštuju osnovna prava njihove djece, da se isplate naknade za dječiji dodatak za više posljednjih mjeseci.

Resorni ministar nam je ranije kazao da je stanje u Budžetu TK izuzetno teško i bez nekih većih priliva, do isplate svih naknada ne može doći. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,