Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Izabran novi saziv Gradskog odbora Zjednice žena HDZ BiH

Preuzmite sliku

U Tuzli izabran novi saziv Gradskog odbora Zjednice žena HDZ BiH ‘Kraljica Katarina Kosača’.

Više od stotinu članica Zajednice žena HDZ BiH ‘Kraljica Katarina Kosača’ Tuzla, odabralo je novi Gradski odbor kojeg čine: Marina Krešić, Gordana Vareškić, Maja Pođanin, Lucija Mazić, Nataša Pavić, Magdalena Vidaković, Jadranka Biro, Maja Nikolić, Tomka Brkić, Jadranka Šimić, Ljubica Šimić, Ivana Vidović, Nataša Kavaka, Smiljana Stojaković, Jadranka Semunović i Jasminka Mijatović.

 • Tokom Skupštine odabran je i Nadzorni odbor zajednice žena kojeg čine Marina Stjepanović kao predsjednica, a članice su Martina Miljanović i Janja Vasilić.

  Gradski odbor Zajednice žena HDZ BiH ‘Kraljica Katarina Kosača’ Tuzla u proteklom razdoblju svoga djelovanja postigla je niz rezultata, a svakodnevno djeluju na različitim životnim područjima koja su na dobrobit ženama.

  ‘Pred sebe postavljamo nove ciljeve i izazove. Želimo u ovom bremenitom vremenu pokazati jednu novu snagu i novu viziju’ – kazala je Jasminka Mijatović, predsjednica Gradskog odbora Zajednice žena HDZ BiH ‘Kraljica Katarina Kosača’ tokom izvješća o radu u proteklom razdoblju.

 • Ona je dodala da su se mnoge promjene događale, ali i da pred ovom Zajednicom stoje novi počeci.

  ‘Mnogo toga se promjenilo u našem okruženju. No, mnogo toga i sami možemo promijeniti. GO ZŽ HDZ BiH Tuzla, u prepunoj dvorani BKC-a, pokazao je, koju moć ima zajedništvo. Radost, ljubav, veselje i osmijesi je jedino što se vidjelo. Radosno živjeti, promovirati obiteljske vrijednosti, te pružati uzajamnu potporu u suočavanju sa izazovima suvremenog načina života’ – dodala je Mijatović.

  Riječi podrške i potproe u stvaranju još bolje povezanosti žena uputile su Sunčana Dominković iz Županije Posavske, Mira Ivaković iz Brčko Distrikta.

  Na izbornoj skupštini nazočnim izaslanicama obratili su se i Nikica Vidović, predsjednik GO HDZ BiH Tuzla, Danijel Nikolić predsjednik ŽO HDZ BiH Soli, Nataša Kavka predsjednica Mladeži GO HDZ BiH Tuzla i Mijo Krešić zamjenik ministra obrane BiH koji su jednoglasno istakli značaj rada i provedenih aktivnosti u proteklom razdoblju, a što je HDZ BiH učinilo još prepoznatljivijim u Tuzli.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje