Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svečano otvoren tržni centar Belamionix u Tuzli

Preuzmite sliku

U Tuzli je danas upriličeno svečano otvorenje najvećeg tržnog centra kompanije Belamionix u Tuzli.

Svečanim presijecanjem vrpce danas je u Tuzli svečano otvoren reprezentativan novi tržni centar kompanije Belamionix. Vrpcu su, u društvu zamjenika direktora Eldina Omića, presjekli gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić. Novi tržni centar “Belamionix” se nalazi na adresi Husinskih rudara u naselju Miladije.

 • Izgradnjom ovog modernog objekta, zapadni ulaz u grad Tuzla, dobio je novu vizuru, a građani mjesto za ugodno druženje i kupovinu. Otvaranjem ovog prelijepog objekta, ističu iz ove kompanije, želja im je bila prije svega da svim kupcima sa ovog područja a i šire ponude jedan vrlo reprezentativan i sadržajan centar, za koji su sigurni da će biti neizostavno mjesto porodičnog druženja, dobre zabave, kao i mjesto ugodne i povoljne kupovine.

  Tokom današnjeg svečanog otvorenja prvih 2000 kupaca koji su u Belamionixu potrošili 20 KM imali su priliku dobiti poklon pakete.

 • „Važno za istaći da je izgradnja novog Belamionix tržnog centra ovdje u Tuzli zahtijevala angažman većeg broja izvođača radova kako bi on dobio ovako impozantan izgled i uređenje a naročito smo ponosni na činjenicu da su na svim tim poslovima bile angažovane isključivo domaće kompanije na čemu smo im posebno zahvalni“, kazao je gospodin Omić.

 • Čestitke i riječi pohvale za realizaciju ovog projekta vlasnicima, direktorima, ali i svima koji su učestvovali u njegovoj realizaciji uputio je premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

  „Ovo je dokaz da jedna ruina, ruševina na ulazu u grad Tuzla može biti, angažmanom domaćeg kapitala, domaćeg znanja, naših investitora, pretvorena u reprezentativan i jedan velelepni objekat, a koji će biti prepoznatljiv, ne samo za Tuzlu i ovo područje, nego i za Živinice i Lukavac kao tačka koja spaja te gradove. Stoga možemo danas uputiti riječi zahvalnosti vlasnicima i direktorima Belamionix-a, za angažman na ovom projektu, a kako bismo mi, građani Tuzlanskog kantona, imali još jedno mjesto gdje ćemo u jednoj ugodnoj atmosferi provesti vrijeme, kupovati i provasti kvalitetno vrijeme sa našim najbližim“, kazao je danas premijer Halilagić.

 • Na današnjem rasporedu su zabavni program za najmlađe od 15-17 sati te koncert Mirze Selimovića od 18 sati.

  Tokom zabavnog programa mališani će imati priliku družiti se sa maskotom Mickeya i Minnie te bojama ukrašavati lice po želji.

  Belamionix doo Brčko, kao domaći brend, kompanija koja je u 100% domaćem vlasništvu, spada u red vodećih trgovinskih lanaca koji posluju na domaćem tržištu.

 • Novootvoreni Belamionix centar predstavlja moderni i cjeloviti centar koji se prostire na oko 2000 m² u kojem se, uz postojeći hipermarket Belamionix, spajaju kvalitetni brendove i vrhunsku ponudu sadržaja za svakoga. Sadrži veliku podrzemnu garaža u kojoj je smještena i moderna samouslužna auto praonica, smješteni su i velika dječija igraonica, hipermarket, DM drogerie market, Pepco, Sinsay, Zlatara Dar, Sport vision, Penti, Metro obuća, Domod, Juventa, Planika obuća, A.N modni studio, mesnica Semić, apoteke Rose pharm i Gral, Pet shop Orlando, frizerski salon Elma, cvjećarna Evely, mobitel studio, Iskra mobitel, mjenjačnica, modni butici,  Lutria BiH, Duhanpromet, Ilk doo, Olymp sport, Kani silver, PS Gaming, café bar Vellas, restoran Pikaso kao i drugi sadržaji.

 • Vrijednost ove investicije zasigurno obogaćuje ponudu Tuzle, a i generalno ovog dijela BiH, iznosi oko 30 miliona konvertibilnih maraka, a ono što je još važnije za istaći jeste da je otvaranjem ovog tržnog centra svoj posao dobilo oko 400 novih uposlenika. (Foto: Blicko Junior)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,