Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Reakcije građana nakon novog zemljotresa: ‘Kuća nam se zaljuljala, probudilo nas’

Preuzmite sliku

Novi zemljotres magnitude 3,7 po Rihteru osjetio se oko 22:55 sati na lokalitetu okoline Mramora, potvrdio je to i Evropski mediteranski seizmološki centar EMSC.

Epicentar se dogodio devet kilometara od Mramora na dubini od 2 kilometara. Podrhtavanje tla osjetilo se nekoliko sekundi. Kako javljaju čitatelji portala Tuzlanski.ba podrhtavanje se pored Tuzle osjetilo i u Lukavcu, Kalesiji, Gradačcu, Brčkom i drugim mjestima na području tuzlanske regije.

Vezano | Zemljotres magnitude 3,7 po Rihteru osjetio se na području Tuzle i okoline 

Bosna i Hercegovina se prema Evropskoj mapi seizmičkog hazarda nalazi u zoni visokog rizika od pojave zemljotresa, a najveća vjerovatnoća za potresanje tla je u Neumu, Banjoj Luci i Tuzli.

Brojni građani Tuzle i okolnih mjesta na društvenim mrežama navode da su itekako dobro osjetili u svojim domovima još jedan zemljotres, neke od komenara prenosimo u nastavku:

– Dobro me je prodrmao i razbudio, samo ovaj je bio najduži ali i najspecifičniji do sada, prvo 3 sekunde jako pa iduće 3 sekunde udara slabije pa onda još 3 sekunde opet onako jače, navodi čitatelj Mirza U.

– Kako li je rudarima bilo koji su radili večeras? Ne kukajte molim vas. Kako je njima bilo gospodo iz Vlade i naši sugrađani, pita se Dragan S.

– Na poslu sam bila stolica se ljulja prvo sam pomislila da mi nije dobro a onda sam skontala da je zemljotres. Ružan osjećaj stvarno, pogotovo kada si sam, navodi zabrinuta Enisa V.

– Svaki puta kada krene zemljotres nešto kao da pukne ispod kuće i onda počne da se trese. Poslije svakog ovog zemljtresa glava mi se raspada, navodi čitateljka Sanja S. (Tuzlanski.ba) 

Dnevne vijesti o zemljotresima na ovom području postale su nažalost poput redovne servisne informacije… Jeste li ovaj put osjetili podrhtavanje tla?

Objavljuje Tuzlanski.baČetvrtak, 12. rujna 2019.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,