Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvi put u Tuzli: Advent sa brojnim kućicama, uz koncerte i bogat sadržaj hrane i pića

Preuzmite sliku

U Tuzli će po prvi put u periodu od 21.12.-30.12.2017. godine, biti organizovan „Advent u Tuzli 2017“. Posjetioce očekuje bogat sadržaj hrane, pića, uz muziku i svakako slatki program, a tu su i brojna druga iznenađenja, javlja Tuzlanski.ba.

Organizator je Udruženje „VENUS AMICA“ Tuzla, a cilj je njegovanje pozitivnih vrijednosti ljudskog života i ujedno ovo je prvi događaj ovoga tipa u Gradu soli.

Advent  će se održati na prostoru Hotela Tuzla i isti bi se ogledao  u uređenom vanjskom prostoru (16 kućica) sa brojnim sajamskim sadržajima tradicionalnog tipa.

„Zamislili smo prostor oko hotela Tuzla da ukrasimo sa sadržajem tipičnog adventskog tipa. Radi se o malim kućicama koje su u potpunosti ukrašene, biće jedna bina gdje će svako veče biti zabavni sadržaji, gdje mogu odmah najaviti da će za otvorenje, biti renomirani izvođači, ali to neka ostane tajna“, kazao je organizator Oliver Jurišić.

Do sada  je  učešće na Adventu potvrdilo  osam poznatih vinarija, destilerija žestokih alkoholnih pića – Monogram, više mesnih industrija; proizvođači i distributeri sira, distributeri piva, proizvođači i distributeri slatkog programa i drugi. Planirano je  i postavljanje velikog stage-a sa modernom rasvjetom i vrhunskim ozvučenjem na kojem će se održati koncerti desetak renomiranih muzičkih izvođača iz Hrvatske  i BiH kao i drugi bogati zabavni sadržaj.

„Tu su i tuzlanski sastav „Retro“, Nesko, Hame, Amina Hamzić, osam tamburašica iz Novog sada i mnogi drugi“, napominje Jurišić.

Dodaje da će to biti događaj koji će u potpunosti oživjeti ovaj dio grada, ali i postići svrhu kompletne manifestacije, da pojam suživota  i ljudske vrijednosti, što je i cilj adventa i Božića, u potpunosti zaživi.

„Nama se od početka sam projekat svidio, odlučili smo da se sa svim resursima maksimalno uključimo u ovaj projekat. Čitavom dužinom naših ljetnih bašta ćemo postaviti adventske kućice“, napominje Fikret Nadarević, suorganizator.

Ulaz je, naravno, besplatan i svi su dobrodošli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje