Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Priznanje za tuzlanskog ljekara dr. Denisa Mršića na međunarodnom kongresu

Preuzmite sliku

Protekle nedjelje svečano je održan 3. međunarodni Kongres Udruženja centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga – HISPA i Međunarodnog Udruženja za Vaskularno zdravlje – ISVH.

Ovaj ugledni skup održan je u Etno selu “Stanišići” u Bijeljini, okupivši oko 1000 ljekara i medicinskih sestara iz 15 zemalja regiona i svijeta pružajući priliku za razmjenu ideja i iskustava u oblasti kardiovaskularnih bolesti.

 • Učešće na ovom Kongresu uzeo je i renomirani specijalista interne medicine – kardiolog u UKC-u Tuzla dr. Denis Mršić.

  Naime, doc. med. sci. dr Denis Mršić primio je značajno priznanje od prestižne evropske organizacije HISPE za svoj izuzetan doprinos medicinskoj struci.

  Njegova posvećenost mentorstvu i obuci mladih doktora iz cijele Bosne i Hercegovine, zajedno s dugogodišnjim radom na Intenzivnoj njezi i Internoj klinici UKC-a Tuzla, donijela mu je ove prestižno priznanje.

  Uz zahvalnost svima koji su podržali njegovo dosadašnje zalaganje u struci i nauci rad, doc.med.sci.dr Denis Mršić ističe važnost uvažavanja truda i rada u medicinskoj struci, te izražava ponos zbog ovog priznanja.

 • Ovaj kongres, treći po redu, organiziran je s ciljem promocije prevencije kardiovaskularnih bolesti i unapređenja zdravlja. Kongres je bio prilika za daljnji napredak u medicinskoj praksi.

  Svečanost otvaranja kongresa obilježena je uručivanjem zahvalnica zaslužnim pojedincima i institucijama.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje