Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Policijski komesar TK Samir Aljukić održao sastanak sa sindikalnim predstavnicima

011
Preuzmite sliku

Održan sastanak menadžmenta Uprave policije MUP TK-a sa sindikalnim predstavnicima firmi

011

U prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona održan radni sastanak menadžmenta Uprave policije sa predstavnicima sindikata firmi iz Tuzle: „Dita”, „Poliolhem”, „Polihem”, „Guming”, „Hotel Tuzla”, „Tuzla Putevi” i „CPM”, na kojem je razgovarano o aktuelnim pitanjima i zahtjevima radnika, koji se prije svega odnose na proces privatizacije, kao i dosadašnjim aktivnostima policije tokom preduzetih istražnih radnji u vezi navedene problematike.

Takođe je razgovarano i o aktuelnim pitanjima koja se odnose na poboljšanje statusa radnika, posebno u segmentu ugroženosti osnovnih prava (zdravstveno osiguranje, neisplaćene plate, neuvezan radni staž i sl.).

Ovom prilikom, menadžment Uprave policije MUP TK-a dao je punu podršku mirnim i dostojanstvenim protestima radnika u cilju rješavanja navedenih statusnih pitanja.

Zaključeno je da će i u narednom periodu Uprava policije MUP TK-a zajedno sa pravosudnim i drugim relevantnim institucijama nastaviti aktivnosti u cilju iznalaženja adekvatnih rješenja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: