Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pojačan priliv migranata u Tuzli: Samo danas ih pristiglo 90 iz čak sedam zemalja

Preuzmite sliku

Dolazak proljeća i toplijih dana prema svemu sudeći biće popraćen u narednom periodu pojačanim prilivom migranata na području Tuzlanskog kantona.

Naime, tim Crvenog križa Grada Tuzla danas je kako je saopćeno opservirao 90 migranata na Glavnoj autobusnoj stanici u Tuzli.

Migranti su kako se navodi pristigli iz čak sedam različitih zemalja i to Afganistana, Kameruna, Indije, Gambije, Senegala, Konga i Pakistana.

“Zahvaljujući podršci donatora, prije svih Švicarskog Crvenog križa, podijeljena im je hrana higijenske potrepštine, unutrašnji veš te im je pružena prva pomoć i psihosocijalna podrška. Tim Crvenog križa radi svakodnevno i to u dvije smjene, računajući subotu i nedjelju” – saopćeno je.

Podsjetimo, u prva dva mjeseca ove godine na području Tuzlanskog kantona evidentirano je 48 migranata koji kod sebe nisu imali identifikacione dokumente – podaci su to Uprave policije MUP-a TK.

Migrantsku situaciju Vlada TK je na posljednjoj sjednici ocijenila dobrom prema izvještaju za prošlu godinu i prvi mjesec ove godine.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK o svakom pronalasku migranata upoznaju dežurne službenike Službe za poslove sa strancima, Terenski centar Tuzla, radi preduzimanja službenih mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,