Nedjelja, 16. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Počeo Zimski grad u Tuzli: Slijedi period koncerata, programa za djecu i mlade, bogate gastro ponude (FOTO)

Preuzmite sliku

Dugo najavljivana manifestacija Zimski grad večeras je počela u Tuzli, a u narednih mjesec dana na Trgu slobode će se održati više zabavnih događaja.

U Zimskom gradu planirani su koncerti regionalnih muzičkih zvijezda, kao i novogodišnji program za djecu i mlade, uz bogatu gastro ponudu u ugodnom, zimskom ambijentu.

Pa tako, 8. decembra nastupit će Jasmin Stavros, dok će se 10. decembra publici predstaviti Goca Tržan. Nastup Al Dina najavljen je za 11. decembar, a Lene Kovačević pet dana poslije. Stand up komedija Peđe Bajovića na programu je 17. decembra.

– Duge su zimske noći, to bi bio depresivan period bez ovakvih sadržaja. Jedna radost kreće sa ovakvim kičenjem i muzičkim programima, mi smo lijepo ukrasili grad, a sad uskaču poduzetnici sa kućicama. Ide nam najprije katolički Božić, Nova godina, zatim pravoslavni Božić, treba te dane svi skupa da što bolje proslavimo i da skratimo dugu hladnu zimu. Vrhunac svega treba da bude za Novu godinu, ove godine smo dogovorili Plavi orkestar, i to bi trebalo biti vrhunac zabave. Očekujemo za Novogodišnje praznike i broje turiste koji bi trebali napuniti smještajne kapacitete. Prije smo imali problema da oživimo historijsko jezgro grada, plaćali smo muzičke događaje da dovedemo poduzetnike, a sada nas zovu sami, organiziraju sve i sami to plaćaju a mi ih podržavamo. Tu je još i dječija Nova godina i niz događaja koji bi ljudima trebali skratiti dugu hladnu zimu, istakao je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Zimski grad se održava u organizaciji Udruženja Magic Factory, Life stylea i Venus Amice, a u saradnji sa Gradom Tuzla.

Ovom gradu je dodijeljen oblik drvene tvrđave, a sastoji se od tri dijela: adventski dio do Božića, novogodišnji i treći dio do pravoslavnog Božića. Kulturno-umjetnička društva će također imati priliku za prezentiranje svojih običaja.

– Cilj je se napraviti jedan divan i zanimljiv ugođaj ljudima koji žive u ovom gradu, kantonu i svima koji će posjetiti naš grad. Ovo je početak saradnje između javnog i privatnog sektora da svi skupa dodatno uljepšamo najveći Trg u BiH. Prvi nam je put da radimo ovako nešto, pripremili smo bogat program, već sutra počinje sa Jasminom Stavrosom, zatim nastupit će Goca Tržan, Al Dino, Crvena Jabuka… istakao je Boris Balta član organizacijskog tima “Zimskog grada”.

Atmosferu upotpunjuje i velika svijetleća fontana visine pet i prečnika četiri i po metra, kao i velika novogodišnja jelka.

Ova manifestacija večeras je okupila veliki broj posjetitelja, a dašak zimskog izdanja Trga slobode u Tuzli donosimo vam kroz fotografije koje je snimio reporter Tuzlanski.ba portala. (Tuzlanski.ba | Foto: V. Živković)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,