Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pismo čitatelja: Gimnazijski biznis, izlet na koji učenici moraju ići!?

gmsIN
Preuzmite sliku

 

Na redakcijski mail stigao nam je jedan zanimljiv tekst od strane revoltiranih roditelja učenika, Gimnazije Meša Selimović.

\"gmsIN\"Tekst prenosimo u cijelosti, a potrudit ćemo se da sutra u toku dana saznamo i drugu stranu priče. Reakcije možete slati na: grad.koji.volim@gmail.com

\”Ova vijest vas može jako zanimati jer se tiče prava učenika i njihovih obaveza. Radi se o školstvu u kojem ne znaju odakle više da kradu.

Naime priča je ovakva: U petak je učenicima Gimnazije \”Meša Selimović\” došlo obavještenje da se ide na \”sportski dan\” tj. izlet (koji je trebao biti tradicionalno svake školske godine, ali naravno nije. Stoga, javlja se opravdana pretpostavka da se zbog loše finansijske situacije pojedinaca ove škole javila ideja da \”ukradu\” od učenika i njihovih roditelja novac, pored svih izdataka koje teško izmiruju). U ponedjeljak je javljeno da je izlet OBAVEZAN a učenici koji nisu zainteresovani ili ne mogu da idu, svejedno moraju platiti puni iznos izleta.

Da skratimo priču: Danas je bio zadnji dan da djeca donesu novac za \”sportski dan\”, naravno veći broj učenika nije bio u stanju da uplati novac , a najčudnije od svega je činjenica da je direktorica pomenute škole lično pozvala učenike koji nisu u stanju ili neće iz privatnih razloga da idu i obavila sa istima razgovor kojim je ubjeđivala kako se mora ići i da je to radni dan bez obzira na sve. Surova istina je da je ista direktorica, iste \”ugledne\” škole rekla da nema veze da li idete ili ne, ali da svejedno morate donijeti novac.

Nije to marka ili dvije, nego 8 km za pomenuti izlet na Mačkovac (u koji ulazi samo prevoz i ostajanje na istom do 14h istog dana). Taj dan smo kontaktirali par auto prevoznika i agencija za prevoz i saznali da za istu relaciju (sa polaskom i povratkom) izlet košta do 4 km, a i jeftinije ako se radi o većim skupinama i organizovanom prevozu. Sramota je da se ovo radi sa djecom koja nisu ni kriva ni dužna, što je njima \”zafalilo\” novca.

Bitno je napomenuti da je direktorica naručila autobuse po tačnom broju učenika koliko ima u školi i prije nego su se učenici prijavili (logično bi bilo da su se napravili spiskovi ko će ići i ko plati prevoz da se odredi tačan broj učenika koji idu , pa tek da se ugovore autobusi za pomenuti izlet) još jedan očigledan znak da je direktorici bitan samo finansijski dio ove ideje.

S toga Vas molim da objavite ovu vijest (sramotu), jer ovo je dokaz kako se u svim granama manipuliše i radi šta hoće , pa tako i u obrazovanju.\”

Unaprijed zahvalni vašem web portalu: Roditelji…

Povezana Vijest: Učenici Gimnazije: Sve napisano je istina i još bi dodali slijedeće…

Tuzlanski.ba

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: