Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Narodno pozorište Tuzla trenutno bez direktora, čeka se odluka Vlade TK

Preuzmite sliku

Nedavno je u medijima objavljena informacija kako je Mirza Ćatibušić izabran za novog direktora Narodnog pozorišta Tuzla.

Tim povodom, kontaktirali smo Ćatibušića koji nam je kazao kako to još nije završena stvar jer je procedura u toku i ništa nije okončano u vezi s tim.

“Ne bih ništa da komentarišem, jer još uvijek procedura nije okončana pa samim tim niti vam mogu potvrditi ni demantovati informaciju u vezi mog imenovanja na poziciju direktora Narodnog pozorišta Tuzla”- kazao je Ćatibušić za Tuzlanski.ba

Na javni konkurs za prijem za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Narodno pozorište Tuzla, koji je objavljen u novembru prošle godine prijavila su se ukupno tri kandidata. Pored Ćatibušića dokumentaciju su predali i Nedim Malkočević kao i Irina Dobnik.

Kako Tuzlanski.ba saznaje jedini Mirza Ćatibušić imao je potpunu dokumentaciju pa je samim tim i ostao jedini kandidat predložen od strane komisije koju sačinjava pet članova (dva Grad Tuzla, dva Vlada TK i jedan član iz Narodnog pozorišta Tuzla).

Navodno je Grad Tuzla potvrdio odluku komisije i data je saglasnost da Mirza Ćatibušić bude imenovan na poziciju direktora Nardonog pozorišta Tuzla.

Međutim, još uvijek se čeka potvrda Vlade TK na prijedlog komisije nakon čega slijedi i potvrda Upravnog odbora Nardonog pozorišta Tuzla.

Bivešm direktoru Narodnog pozorišta Tuzla Arminu Ćatiću mandat je istekao 24. decembra 2017. godine a procedura u vezi imenovanja njegovog nasljednika još uvijek nije okončana tako da je ova ustanova trenutno bez direktora.

Podsjetimo, Ćatić je funkciju direktora Narodnog pozorišta Tuzla obnašao devet godina.

  • Biografija Mirze Ćatibušića: Nakon diplomiranja na Akademiji dramskih umjetnosti za pozorište, film, radio i televiziju Univerziteta u Tuzli Mirza prihvata poslovnu priliku i odlazi u Srebrenicu gdje svoj profesionalni put započinje u međunarodnoj organizaciji „Musicians without borders“ radeći u „Dječijem muzičkom pozorištu Srebrenica“, da bi se nakon godinu dana ponovo vratio u Tuzlu. Nakon povratka u rodni grad Mirza je svoj profesionalni put nastavio kao Koordinator aktivnosti u „Dnevnom centru za djecu ulice“ koji djeluje u sklopu Udruženja „Zemlja djece u BiH“. Za vrijeme šestogodišnjeg rada u „Zemlji djece“ Mirza je stekao neprocjenjivo iskustvo u radu sa ranjivim kategorijama djece i mladih, kako u centru, tako i na terenu u sklopu rada u udaljenim i izolovanim ruralnim zajednicima.

    Mirza od augusta 2015. obavlja funkciju Koordinatora programa za mlade, što mu je drugi angažman u Fondaciji tuzlanske zajednice. Prvobitni mandat u Fondaciji Mirza je imao 2008.godine kada je bio angažovan kao omladinski radnik na projektima „Moja mala EU“ i „Omladinski klubovi“.

    Pored profesionalnog angažmana u Fondaciji Mirza je aktivan u pozorišnom životu grada Tuzle igrajući predstave u nezavisnim produkcijama, te izvodeći autorski projekat „Akustična komedija“ koji predstavlja muzičko-scensku cjelovečernju predstavu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje