Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Napredak u Tuzli organizirao Božićni koncert u jazz atmosferi

Preuzmite sliku

Na sceni Bosansko kulturnog centra Tuzlanskog kantona održan je Božićni koncert u organizaciji HKD Napredak podružnice Tuzla i Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla.

Pred publikom u Tuzli nastupili su Matija Dedić, te tri vokala Lidija Bajuk, Amara Mistrić i Sara Renar.

Matija Dedić je hrvatski pijanist i jedan od najpoznatijih hrvatskih muzičara. Nastupao je u mnogobrojnim europskim državama te u Brazilu i SAD-u. Komponuje za televiziju i kazalište. Dobitnik je nagrade Hrvatskog društva kompozitora za najboljega jazz-kompozitora, te višestruki dobitnik nagrada Status i Porin za najbolje jazz-albume i instrumentalne izvedbe.

– Mi smo navikli dosadašnjih godina da imamo koncerte klasične glazbe, da dovodimo klape, tamburaške orkestre, a ove godine koncert je bio u toj nekoj jazz atmosferi, poručili su iz tuzlanske podružnice HKD Napredak.

Koncert je organizovan u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Iza HKD Napredak je ove godine niz koncerata, likovna kolonija Breške, osnovan je Napretkov trio, a ovo kulturno društvo uspješno vodi i svoj online medij.

Narednu godinu planiraju puni entuzijazma i već u januaru će organizirati “Napretkove dane” u Tuzli, uz desetak značajnih manifestacija.

Kako su poručili iz HKD Napredak, Božićni koncert je dar Gradu Tuzli i način da radosni uđemo u kršćanski blagdan. (Anisa Mahmutović | Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje