Subota, 10. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nagrade za najbolje studente Univerziteta u Tuzli

untz1
Preuzmite sliku

Univerzitetsko priznanje uručit će Rektor Univerziteta u Tuzli na prigodnoj svečanosti koja će se održati povodom Dana Univerziteta u Tuzli.

untz1Upravni odbor Fonda za nagrađivanje studenata dodiplomskog studija i naučno i stručno usavršavanje zaposlenika Univerziteta u Tuzli, a na prijedlog dekana fakulteta/Akademije Univerziteta, donio je Odluku o dodjeli posebnog priznanja studentima Univerziteta u Tuzli za postignuti uspjeh u studiju.

Studentima fakulteta/Akademije Univerziteta u Tuzli za postignuti uspjeh u studiju dodjeljuje se posebno priznanje u obliku Zlatne plakete Student generacije.

Plakete će biti dodijeljene za šest diplomantica koji su redovnom roku, bez obnavljanja godine, okončali studij sa prosječnom ocjenom od najmanje 9,50 i diplomirale u akademskoj godini u kojoj su ovjerile zadnji semestar.

Zlatne plakete će dobiti Melika Sulejmanović (Ekonomski fakultet, prosjek 10,00), Lejla Selmanović (Pravni fakultet, prosjek 10,00), Amela Delić (Filozofski fakultet, odsjek Žurnalistika, prosjek 9,72), Dijana Petković (Farmaceutski fakultet, 9,70), Alisa Brkić (Akademija dramskih umjetnosti 9,68) i Amra Šakušić (Medicinski fakultet, prosjek 9,50).

Dobitnicima Zlatne plakete Student generacije Univerziteta pripada i novčana nagrada u vidu školarine za drugi ciklus studija na Univerzitetu u Tuzli, odnosno školarine za drugi ciklus studija na drugom Univerzitetu, u visini školarine za odgovarajući studijski program na Univerzitetu.

Univerzitetsko priznanje uručit će Rektor Univerziteta u Tuzli na prigodnoj svečanosti koja će se održati povodom Dana Univerziteta u Tuzli.

RTV SLON / Tuzlanski.ba / Foto: Ilustracija

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: