Petak, 1. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Na Trgu slobode u Tuzli akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Preuzmite sliku

Crveni križ/krst grada Tuzla u saradnji sa Crvenim križem Tuzlanskog kantona i Poliklinikom za transfuziologiju UKC Tuzla u srijedu 15. juna organizuje javnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi na Trgu slobode u periodu od 11 do 14 sati pod pokroviteljstvom Gradskog štaba Civilne zaštite Grada Tuzle.

Obzirom da zadnji podaci Poliklinike za transfuziologiju govore da je broj osoba koje daruju krv daleko ispod planiranog broja za područje našeg grada, dovodi se u pitanje proces redovnog liječenja bolesnika i povrijeđenih osoba u UKC Tuzla.

“Pozivamo vas da nam se pridružite na akciji dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati 15.06.2022. godine od 11.00 do 14.00 sati na Trgu Slobode u Tuzli.
Prije darivanja krvi obavit će se laboratorijsko testiranje i liječnički pregled. Odredit će Vam se orijentaciono krvna grupa a njendefinitivni nalaz dobit ćete u Knjižici darivaoca krvi nakon detaljnog laboratorijskog ispitivanja. Na pregledu kod liječnika postaviće Vam se neophodna pitanja vezana za Vaše zdravstveno stanje. Provjerit će Vam se krvni pritisak, puls, poslušati rad srca i pluća. 15. juni je idealan dan da zaučete rukav i darujete krv – spasite život!” – navode iz Crvenog križa/krsta grada Tuzla.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje