Nedjelja, 5. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Mladić koji je bio ponižen u UKC-u Tuzla, uspješno operisan u bolnici dr. Nemeca (FOTO)

Na adresu redakcije Tuzlanski.ba nedavno se obratio mladić iz Srebrenika koji trenutno živi u Tuzli sa pismom u kojem je naveo iskustva koja je doživio u UKC-u Tuzla, želio je tada putem portala tuzlanski.ba prenijeti široj javnosti stanje sa kakvim se suočavaju građani Tuzle. Pismo 20-godišnjeg mladića Elmira Pjevića, tada smo prenijeli u cijelosti, nakon čega su i drugi čitatelji iznijeli niz loših iskustava zabilježenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

–  Danas sam operisan u Rijeci i oporavljam se, da nije bilo portala tuzlanski.ba koji je objavio posljednji vapaj ali i ogorčenje svim okolnostima i neugodnostima koje sam doživio na UKC-u u Tuzli, sigurno bi moja agonija još uvijek trajala. Neizmjerno vam hvala na svemu, u kratkoj poruci iz Specijalne bolnice dr. Nemec iz Rijeke napisao je Elmir Pjević.

Naime, nakon objave negativnog iskustva, poniženja ali i loših dijagnoza, jedan izuzetan čovjek i humanista, vlasnik firme Aksemont, Kemal Alatić se javio i u potpunosti snosio troškove Elmirove operacije u jednoj od najboljih klinika u regionu. Kako tuzlanski.ba saznaje, gospodin Kemal je ranije i ranije pomagao mladićima koji su nakon operacija ponovo uspješno zaigrali fudbal.

Specijalna bolnica dr. Nemec vrhunska je ustanova posvećena liječenju ozljeda i bolesti lokomotornog aparata. Obzirom, da se brojni vrhunski sportisti nakon operacije u spomenutoj ustanovi i oporavka veoma brzo vraćaju aktivnom bavljenju sportom, ne sumnjamo da će i Elmir nakon četiri godine agonije, ponovo zaigrati fudbal. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,