Nedjelja, 26. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kurs za njegovatelje Crvenog križa TK: Kandidat mora imati tri uslova, poznata i cijena

Crveni križ TK sredinom septembra 2019. godine organizuje 11. Kurs za njegovatelje, po modelu Švicarskog Crvenog križa, a nastavni plan i program po kojem se izvodi obuka odobren je od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i spada u domen neformalnog obrazovanja.

Kurs traje šest mjeseci, a polaznici tokom obuke kroz 240 časova teorije i vježbi te 260 časova praktične nastave stiču znanja i vještine za obavljanje poslova i radnih zadataka za zvanje njegovatelj, čime po završetku obuke, ukoliko uspješno polože završni ispit i dobiju certifikat, povećavaju svoje šanse na tržištu rada.

– Cijena Kursa je 700 KM, uz to da postoji mogućnost plaćanja na maksimalno sedam rata. Do sada je bez poziva prijavljeno šest polaznika, a broj će biti ograničen do nekih 25 – pojasnila je za Tuzlanski.ba Tanja Bijedić, projekt koordinator.

U Program osposobljavanja za obavljanje poslova njegovatelja starijih i nemoćnih lica, može se upisati osoba koja ima završenu osnovnu školu, 18 godina starosti i da je zdravstveno sposobna za obavljanje poslova njegovatelja.

Kurs za njegovatelje koji počinje 16. septembra 2019. godine, a prijave se primaju najkasnije do 5. septembra na telefon: 035/318-630 ili putem e-maila: ckkanttz@bih.net.ba. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje