Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Komemorativni centar Tuzla potražuje dva pogrebnika u mrtvačnici i dva pomoćna cvjećara

Preuzmite sliku

JKP ‘Komemorativni centar’ d.o.o. Tuzla raspisuje JAVNI KONKURS za prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju od dvije godine sa probnim radom od tri mjeseca.

Konkurs se raspisuje za slijedeća radna mjesta: Pogrebnik u mrtvačnici – 2 izvršioca i Pomoćni cvjećar također 2 izvršioca.

Pored općih uslova predviđenih Zakonom o radu Federacije BiH, kandidat mora ispunjavati i posebne uslove:

1. Završena osnovna škola,

2. Najmanje šest mjeseci radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima.

a) Opis poslova pogrebnik u mrtvačnici: vrši poslove vezane za pripremu pogreba, koje uključuju organizovanje i obavljanje transporta, pripremu grobnog mjesta te sam čin pogreba, odgovoran je rukovodiocu Službe, obavlja poslove dopremanja i pripreme umrlih za čin pogreba u predviđenim prostorijama, održava čistoću mrtvačnice, stara se o sredstvima rada koje zadužuje, pri vršenju poslova vodi računa o dignitetu umrlih i njihovih porodica, materijalna odgovornost za savjestan rad, obavljanje i drugih poslova, prema nalogu neposrednog rukovodioca.

b) Opis poslova pomoćni cvjećar: pomaže cvjećaru u obavljanju poslova, obavlja poslove kopanja grobova i ostale slične poslove, odgovoran je rukovodiocu Službe, uzgaja cvijeće u staklenicima, održava vrt i druge površine preduzeća i/ili groblja, materijalno odgovora za robu i sredstva koje zadužuje, obavljanje i drugih poslova,
prema nalogu neposrednog rukovodioca.

Prijavu sa potrebnim dokumentima sa naznakom “Prijava na konkurs za radno mjesto pogrebnik u mrtvačnici | pomoćni cvjećar” dostaviti lično ili putem pošte na adresu: JKP „Komemorativni centar“ d.o.o. Tuzla, Kojšino 31, 75000 Tuzla.

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave neće se uzimati u razmatranje. Oglas ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja.

Javni konkurs u cjelosti možete preuzeti OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje