Petak, 27. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Komemoracija i sahrana Zorana Kapetanovića u četvrtak, 26. marta

Komemoracija Zoranu Kapetanoviću, doajenu bh. novinarstva koji je preminuo rano jutros u Tuzli bit će održana u četvrtak, 26. marta s početkom u 13 sati u Narodnom pozorištu Tuzla. Ispraćaj je istog dana u 15 sati ispred Komemorativnog centra u Tuzli, a ukop na tuzlanskom groblju Trnovac.

Zoran Kapetanović se borio sa teškom bolešću. Bitku nažalost nije dobio. Napustio nas je u 66. godini.

Rođen je 25. januara 1949. godine. Novinarstvom se počeo baviti 1970. godine u omladinskom listu Spektar, a potom i u sarajevskim Večernjim i dopisništvu Borbe. 1973. godine dolazi na Radio Sarajevo.

  • zoran-kapetanovic-620x330
  • Nakon uspjeha koji postiže kao jedan od urednika kultne radijske emisije „Đerdan“, slijedi i angažman na tadašnjoj Televiziji Sarajevo. 1994. godine dolazi u Tuzlu, gdje se nastavljabaviti novinarstvom. Obavlja funkciju direktora Radio Tuzle, a godinu dana kasnije zajedno sa suprugom Jasnom, kao kadrovsko pojačanje dolazi na tadašnju Televiziju Tuzlansko-podrinjskog kantona.

    U ovoj medijskoj kući obavlja dužnost urednika Kulturno-zabavnog programa, urednika Jutarnjeg programa te niza uspješnih televizijskih projekata. Svojim radom, profesionalnim ugledom i znanjem punih 19 godina davao je nemjerljiv doprinos razvoju Radio-televizije Tuzlanskog kantona.

  • kapetanovic-zoka
  • Početkom 2014. godine otišao je u zasluženu penziju s obećanjem da će svoje bogato životno i novinarsko iskustvo pretoči u knjigu. Nažalost, u tome ga je spriječila teška bolest sa kojom se borio posljednjih godina. Nije uspio dobiti tu bitku, uprkos nevjerovatnoj hrabrosti, životnoj volji i optimizmu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje