Petak, 1. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Jutro u Slavinovićima: Lisica se spustila na parking (FOTO)

lija1
Preuzmite sliku

Nedjeljno jutro u Slavinovićima počelo je zanimljivim prizorom…

lija1

Lisica koja je jutros oko 9:30h posjetila tuzlansko naselje Slavinovići po svemu sudeći nije bila bijesna, već se radilo o gladnoj divljoj životinji koja se spustila u grad u potrazi za hranom.

Ovo nije prvi put da se lisice spuste na tuzlanski asfalt u ovoj godini, obzirom da su ljetos nekoliko puta viđene u blizini restorana Sezam na Slanoj Banji.

“Iskreno, iznenadio sam se kada sam je ugledao na parkingu, koji je izdignut još 1m iznad tla i nije joj se bilo lako popeti. Izgledala je malo zbunjeno, a čim su je ugledale vrane počele su je tjerati. Prišla je i skroz prozorima blizu, ali kada sam otišao po aparat da je bolje slikam, već je pobjegla”. Rekao nam je sugrađanin Eldin koji je jutros sa svog prozora slikao lisicu.

Ovo je ujedno i najbolja prilika da našim sugrađanima uputimo i jedan apel. Naime, u toku jučerašnjeg dana počela je vakcinacija protiv bjesnila lisica i trajat će 30 dana, vakcine se bacaju iz aviona posebnim uređajem i najčesće po planinama Konjuh, Javornik, Ozeren, Majevica, a bacano je i po Ilinčici. Vakcina protiv bjesnila je sadržana u ribljem mesu koje jako smrdi. U grad znaju da je donesu psi lutalice, može biti štetna za ljude, u prevodu radi se o blažem virusu bjesnila.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: