Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

JKP “Vodovod i kanalizacija” Tuzla na godišnjem nivou izgradi preko 10 km nove vodovodne mreže

Preuzmite sliku

S ciljem podizanja svijesti i skretanja globalne pažnje na značaj i važnost vode, obilježen je Svjetski dan voda.

Voda kao prirodni resurs kojim obiluje BiH je dovoljno iskorišten a stručnjaci navode da je kvalitet vode daleko ispred one uvozne.

Iz JKP “Vodovod i kanalizacija” Tuzla, ističu da zajedno sa Gradom Tuzla, Gradskim vijećem  godinama rade na razvoju vododnabdijevanja, s akcentom na kvalitet vode i pristup pitkoj vodi cjelokupnog stanovništva.

U cilju obilježavanja 22. marta Svjetskog dana voda, provode projekte koji imaju za cilj podizanje svijesti mladih o značaju vode, uštedi vode i očuvanju izvorišta.

Tako su do pojave pandemije korona virusa realizovali literarni konkurs za osnovce gdje su mališani na maštovit način prenosili svoje znanje o vodi, njenom značaju za život a za što su bili i nagrađivani.

“Trenutno stanje vodosnabdijevanja je više nego dobro, obzirom na vremenske uslove i padavine, stanje na izvorištima je dobro, kvalitet vode izuzetno kvalitetan, svakodnevno se uzimaju uzorci na izvorištima, cjevovodu i na krajnjim mjestima potrošnje i kvalitet je na visokom nivou. Grad Tuzla je prepoznao problem vodosanbdijevanja, cijenimo vodu i mnogo ulažemo sa gradom Tuzla kako bi se ovaj resurs sačuvao i kako bi svi građani imali benefit u smislu konstantnog snabdijevanja” istakao je Aid Berbić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje