Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jazz klub Tuzla – mjesto afirmacije mladih umjetnika

jazz club
Preuzmite sliku

Prigodnim sadržajima obogatiti kulturnu ponudu grada

\"jazzU Tuzli zvanično otvoren caffe bar «Jazz klub». Ne bi u tome bilo ništa posebno interesantno, da se ne radi o lokalu koji pretenduje da postane lokacija koja će okupljati mlade i neafirmisane umjetnike.

Dugi niz godina, ovaj caffe bar u ul. VI bosanske brigade bio je popularno okupljalište mladih koji su tu provodili vrijeme uz zvuke jazza i kvalitetne žive nastupe domaćih i stranih izvođača. Nakon izvjesnog vremena, klub je prestao s radom, da bi od ove godine ponovno otvorio vrata za sve ljubitelje dobre muzike i ugodne atmosfere. Međutim, namjera novog vlasnika Jazz cluba, Harisa Lelića, jeste da prigodnim sadržajima obogati kulturni život grada.

O saradnji Jazz kluba i Muzičke škole najbolje govori i nastup sa zvaničnog otvaranja, prilikom kojeg su se prisutnima predstavili Ivan Praljak, učenik V razreda Osnovne muzičke škole i Belmin Okanović, učenik II razreda Srednje muzičke škole u Tuzli, oba u klasi profesora Predraga Stankovića. Goste su također zabavljali i tuzlanski muzičari Željko Divjak i Edis Husanović, pa je za očekivati da će Jazz klub zaista postati značajna lokacija na kulturnoj mapi grada.{igallery id=\”906\” cid=\”60\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”10\”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: