Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Imamović pozvao građane da se upoznaju sa sufinasiranjem mjera smanjenja aerozagađenja (VIDEO)

Preuzmite sliku

U prostorijama Gradske uprave Grada Tuzla, u petak održana je 52. sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle.

Po ranije utvrđenom Dnevnom redu na sjednici razmatrano je sedamnaest tačaka Dnevnog reda.

Između ostalog, razmatrani su izvještaji o radu i poslovanju za 2018. godinu javnih ustanova i javnih i drugih preduzeća čiji je suosnivač ili osnivač Grad Tuzla: JU „Dom penzionera”, JU „Gradski stadion Tušanj“, JZU „Gradske apoteke“ Tuzla, JKP „Komemorativni centar“ d.o.o. Tuzla, JP razvojno poduzetnički centar Tuzla-Inkubator Lipnica, JP „Gradska veterinarska stanica“ doo Tuzla i JP SKPC „Mejdan“ d.o.o. Tuzla za 2018. godinu.

Nakon razmatranja pomenutih izvještaja o radu i poslovanju, konstatovanon je da su izvještaji sačinjeni u skladu sa Metodologijom za izradu izvještaja o radu i poslovanju, te će se proslijediti Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

Na sjednici Kolegija je razmatran i tekst Javnog poziva za dodjelu sredstava za sufinasiranje mjera smanjenja aerozagađenja na području grada Tuzle u 2019. godini. Predmet ovog Javnog poziva je dodjela sredstava iz Budžeta Grada Tuzle za 2019. godinu za sufinansiranje slijedećih mjera: nabavka i ugradnja topotnih pumpi A energetske klase, sa pratećom opremom i radovima, te “utopljavanje objekata radi smanjenja toplinskih gubitaka, odnosno nabavka i ugradnja materijala za izolaciju vanjskih zidova i tavanice objekata, kao i nabavka i ugradnja prozora.

Javni poziv će biti objavljen do kraja naredne sedmice. Razmatrane su i Informacija o realizaciji projekata iz oblasti razvoja i poduzetništva, Informaciji o realizaciji projekata iz oblasti poljoprivrede, te Informacija o aktivnostima iz oblasti kulture, sporta, pitanja mladih, pitanja nacionalnih manjina i ostalo.

Pored navedenih materijala, članovi Kolegija gradonačelnika su, u funkciji pripreme materijala za sjednicu Gradskog vijeća, razmatrali prijedlog regulacionog plana nerealiziranog dijela Prostorne cjeline Pecara 2 u Tuzli, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o provođenju Regulacionog plana Centralnog gradskog groblja “Drežnik”, Prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog poziva za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području grada Tuzle, imovinsko-pravni i drugi materijali iz djelokruga rada Gradske uprave Tuzle.

Gradonačelnik Imamović je istakao da je zadovoljan radom i poslovanjem javnih ustanova i javnih i drugih preduzeća čiji je osnivač ili suosnivač Grad Tuzla. ”Iduće sedmice se raspisuje Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinasiranje mjera smanjenja aerozagađenja na području grada Tuzle u 2019. godini, gdje će se davati poticaji za dizače toplote i za utopljavanje zgrada. Naš prvenstveni cilj je da čistimo zrak iznad Tuzle, tim ciljem pomažemo unapređenje kvaliteta života građana”, u obraćanju medijima poručio je gradonačelnik Imamović, te pozvao sve građane da se upoznaju sa uslovima Javnog poziva, da se raspitaju o dizačima toplote, da saznaju što više o tome i da pravovremeno konkurišu za sredstva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,